10 nejlepších důvodů, proč se stát instalatérem! - Wavin Academy

10 nejlepších důvodů, proč se stát instalatérem!

22.08.2016

Wavin dobře ví, že instalatéři jsou superhrdinové mezi řemeslníky. Každý den v roce, 24 hodin denně jsou připraveni zasáhnout a v případě havárií dát váš útulný domov zase do pořádku. Proč je jich ale v Evropě takový nedostatek? Pro Wavin je to záhada – vždyť toto řemeslo nabízí celou řadu nepochybných výhod!

Tento problém se přitom netýká jen Evropy, řeší ho firmy po celém světě. Jen v samotných Spojených státech nemohou výrobci obsadit 200 000 volných pozic. Ve Wavinu jsme se rozhodli věc trochu blíže prozkoumat.  Vydali jsme se proto na sociální síť Twitter a snažili se získat nějakou tu zpětnou vazbu o tom, proč by si dnešní mládež měla vybrat zrovna toto povolání. Naše akce Calling all Plumbers!“ (Voláme všechny instalatéry!) měla skvělý ohlas a dokonce se nám ozval HIP, jediný profesionální časopis pro studenty z oboru rozvodů vody a topení. Šéfredaktorka Celia Matthewsová je sama kvalifikovanou instalatérkou, takže ví moc dobře, o co se jedná. Asociace APHC nám také poskytla jednoduchý výčet důvodů, proč si vybrat instalatérské řemeslo. Tady je našich TOP 10.

10 nejlepších důvodů, proč se stát instalatérem:

  • Je to lukrativní obor. Dodavatelé z tohoto oboru jsou jedni z nejlépe placených.
  • Je to dovednost, která se vám bude hodit po celý život.
  • Neustálý rozvoj technologií znamená, že se v práci nikdy nebudete nudit.
  • Je to společenské a komunikativní zaměstnání – každý den budete v kontaktu se spoustou lidí
  • Práce je a bude vždy dost!
  • Učňovské programy pomáhají jednotlivcům postavit se na vlastní nohy. Vyděláváte a zároveň se učíte cenným návykům a dovednostem u kvalifikovaných licencovaných instalatérů.
  • Hospodářský útlum jen zřídka ovlivňuje obchody. Instalatérů je zapotřebí vždy, nehledě na ekonomickou situaci.
  • Znalosti a dovednosti potřebné pro tak přesnou a náročnou činnost vedou k uspokojení z práce.
  • Nikdy už nebudete muset volat instalatéra – vše potřebné si uděláte sami.
  • A co je nejlepší: instalatéři mají šanci pracovat s těmi nejlepšími materiály, jako jsou potrubí z PP-R nebo PP-RCT a další systémy od WAVINu.
Wavin Academy - 10 důvodů proč se stát instalatérem
Wavin Academy - 10 důvodů proč se stát instalatérem_školení

Pokud jste instalatér a žijete v České republice, neváhejte a kontaktujte zástupce Wavin Ekoplastik ohledně možností praktického školení ve školícím centru Wavin Academy. Pokud se chcete dozvědět více o materiálech společnosti Wavin Ekoplastik nebo si chcete naplánovat ukázkovou demonstraci, obraťte se na nejbližší Wavin Operating Company, kde vám určitě rádi pomohou.

Instalatérská práce znamená zdraví, bezpečnost, hygienu a lepší kvalitu života. Instalatérství je věda a ti, kteří v tomto oboru pracují, mohou být na své povolání náležitě hrdí… voláme tedy všechny budoucí instalatéry!