Otočte vodovodními kohoutky, dnes je Světový den instalatérství! - Wavin Academy

Otočte vodovodními kohoutky, dnes je Světový den instalatérství!

10.03.2017

Cílem tohoto mezinárodního svátku, který byl iniciován Světovou radou pro instalatérství, je každý rok 11. března upozornit na důležitou roli instalatérských služeb v našem životě. Čistá pitná voda a správná hygiena nám často připadají jako samozřejmost. Ale není tomu tak všude. V mnoha rozvojových zemích je čistá voda považována za luxus. I my proto chceme přispět ke zvyšování povědomí o tom, že i ty nejjednodušší instalatérské zásahy přináší změnu a často vedou i k záchraně lidských životů.

Věděli jste, že…

až 650 000 000 lidí na naší planetě nemá přístup k nezávadné vodě? V přepočtu je to jeden člověk z deseti. To však není vše. Podle Světové zdravotnické organizace nemají téměř 2,4 miliardy lidí možnost používat WC. Tento stav s sebou nese neblahé důsledky. Každoročně zemře na nemoci způsobené kontaminovanou vodou a nedostatečnou hygienou 315 000 dětí. Instalatéři a efektivní vodovodní a kanalizační instalace by všem těmto lidem mohli přinést obrovské změny!
A to je právě důvod, proč si Světový den instalatérství připomínáme. Musíme si uvědomit, že je před námi ještě spousta práce, zejména v subsaharské Africe a Asii, kde 319 milionů a 260 milionů lidí (v uvedeném pořadí) nemá přístup k nezávadné pitné vodě. My, kteří žijeme v rozvinutém světě, máme obrovské štěstí. Užíváme si čistou vodu stejně jako komfort, který nám poskytuje kvalitní kanalizace. Když nastane problém, okamžitě voláme instalatéra, který je obvykle k dispozici 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Důležitá úloha, kterou instalatérská profese hraje v našem životě, je ovšem často nepochopena a podceňována.

Wavin si váží všech instalatérů

Hospodaření s vodou je náš obor. Naše řešení jsou životně důležitá – přivádějí totiž do budov, vesnic a měst nezávadnou pitnou vodu i účinnou kanalizaci. Díky úzké spolupráci s projektanty, instalatéry a montéry víme, jak cenné jsou jejich služby. A proto i my slavíme Světový den instalatérství!

Více informací najdete na našem Facebooku a stránkách www.wavinacademy.cz, kde vás průběžně informujeme o novinkách ze světa plastových potrubních systémů.

Světový den instalatérství