"Poznej" ve Střední škole stavební a dřevozpracující Ostrava - Wavin Academy

„Poznej“ ve Střední škole stavební a dřevozpracující Ostrava

22.03.2022

Studenti a učitelé chtějí více znalostí a dovedností. Dne 21. března 2022 společnost Wavin Czechia v rámci projektu Wavin do škol realizovala ve škole dílčí projekt „Poznej nové stavební materiály společnosti Wavin pro vnitřní instalace a inženýrské sítě“. Na otázku proč, je jednoduchá odpověď. Trh moderní způsob projektování, výstavbu, high-tech technologie a inovativní stavební materiály vyžaduje. Připravený a kvalifikovaný student snadněji nalezne uplatnění na trhu práce.

Střední škola stavební a dřevozpracující,  Ostrava

První zmínku o Střední škole stavební a dřevozpracující nalezneme již z roku 1949, kdy byly zřízeny tzv. pracovní zálohy, jako předchůdci odborných učilišť. V tomto roce Stavební podnik Bytostav Ostrava s.p. zřídil své stavební učiliště. Dnes po více jak 70 letech Stavební podnik Bytostav Ostrava již neexistuje, škola prošla významnou proměnou a rozvojem. „Řemeslo má zlaté dno“, tato slova platí také na Ostravsku. Střední škola stavební a dřevozpracující je plná nadaných studentů a kvalifikovaných učitelů. Poptávka po řemeslnících v regionu převyšuje nabídku. Generační obměna majitelů a zaměstnanců firem tuto poptávku ještě více prohlubuje.

 

Dolní oblast Vítkovic, Nová Karolina a Černá louka

Důkazem moderního rozvoje města je městská část Nová Karolina. Nalezneme zde business centrum, obchodní dům, nové bytové domy, galerie, kavárny, kina, restaurace a sportovní centra. Ve fázi výstavby je nová kancelářská budova, která nese příznačné jméno Organica, která se nachází mezi Novou Karolinou a Trojhalím. Do 7 let zde vyroste nejvyšší mrakodrap v Česku s výškou 235 metrů, jehož autory je AS Chybík + Krištof architects. V nedaleké blízkosti na území Černá louka z dílny Architektů Kuby a Mrvy se staví dvě budovy Ostravské univerzity, a to Klastr umění a designu Fakulty umění Ostravské univerzity a Zázemí pro sport, zdraví a technologie. Multifunkční areál bude sloužit nejen studentům, ale také široké veřejnosti. Pevně věříme, že studenti Střední školy stavební a dřevozpracující Ostrava v blízké budoucnosti naleznou uplatnění při realizaci těchto významných projektů, nebo dalších realizovaných projektů v Moravskoslezském kraji.

 

OSTRAVA!!!

Ostrava je statutární, krajské a univerzitní město na Severní Moravě v Moravskoslezském kraji. Nachází se na soutoku řek Odry, Opavy, Ostravice a Lučiny. Ostrava je počtem obyvatel a také rozlohou třetí největší město v Česku. Z průmyslového zaprášeného města se stala městem plným zeleně. V současné době Ostrava staví především na revitalizaci veřejných prostranství a brownfieldů, moderní městské dopravě nebo na hospodaření s vodou.

 

Lektor: Ing. Ivo Valeš produktový manažer vnitřní instalace
Autor článku: Bc. Šárka Piechowiczová, DiS. koordinátor projektu Wavin do škol


O projektu Wavin do škol

Společnost Wavin Czechia jako významný dodavatel plastových potrubních systémů pro vnitřní instalace a inženýrské sítě na stavebním trhu v roce 2020 zahájila projekt pod názvem Wavin do škol. Cílem projektu je propojit vyučující a studenty se společností Wavin Czechia, seznámit učitele a studenty s produkty a novinkami na stavebním trhu a umožnit absolventům škol, aby jejich znalosti více odpovídaly požadavkům trhu práce. V rámci projektu Wavin do škol společnost nabízí on-line webináře, produktová školení přímo ve školách – včetně prezentace novinek, návštěvy interaktivního školícího centra v Kostelci nad Labem a možnost využití exkurze do výroby. Součástí projektu je rovněž technická a materiálová podpora pro rozvoj praktického vzdělávání.