Slavnostní imatrikulace učňů oboru instalatér - Wavin Academy

Slavnostní imatrikulace učňů oboru instalatér

06.09.2021

Ing. Ondřej Vojíř, Zástupce ředitele a učitel odborných předmětů

Ve středu 1. září 2021 v renesanční budově staré radnice v Havlíčkově Brodě se uskutečnila slavnostní imatrikulace učňů oboru instalatér Střední průmyslové školy stavební akademika Stanislava Bechyně Havlíčkův Brod.

Událost proběhla pod záštitou města Havlíčkův Brod a za účasti prvního místostarosty pana Zbyňka Stejskala.
Slavnostní imatrikulace pro učební obory škola pořádá již popáté. Během imatrikulace obdrželi učni imatrikulační list z rukou třídního učitele a také drobné dárky od firem.

„Jsme velmi rádi, že zde můžeme přivítat zástupce společností, se kterými dlouhodobě spolupracujeme,“ říká ředitel školy Ing. Josef Charamza. „Společnost Wavin Czechia nás podporuje v rámci projektu Wavin do škol dlouhodobě v oblasti odborného výcviku.“ „Tato spolupráce je pro nás velmi důležitá, abychom udrželi krok s moderními technologiemi a materiály v oboru stavebnictví, které se na trhu objevují,“ doplňuje Pavel Podoba, vedoucí učitel odborného výcviku.

SPŠ stavební je škola s dlouholetou tradicí – podle dochovaných pramenů přesně dne 3. října 1949 bylo zahájeno vyučování na škole, která měla pomoci překonat poválečnou tíživou situaci v nedostatku kvalifikovaných zaměstnanců v oboru stavebnictví. Z popudu pobočky Československých stavebních závodů v Havlíčkově Brodě, díky výhodné poloze na rozhraní tří tehdejších krajů a vhodné budovy, toho času učňovské školy, byl přijat návrh na vznik vyšší průmyslové školy.

_________________________________________

O projektu Wavin do škol

Společnost Wavin Czechia jako významný dodavatel plastových potrubních systémů pro vnitřní instalace a inženýrské sítě na stavebním trhu v roce 2020 zahájila projekt pod názvem Wavin do škol. Cílem projektu je propojit vyučující a studenty se společností Wavin Czechia, seznámit učitele a studenty s produkty a novinkami na stavebním trhu a umožnit absolventům škol, aby jejich znalosti více odpovídaly požadavkům trhu práce. V rámci projektu Wavin do škol společnost nabízí on-line webináře, produktová školení přímo ve školách – včetně prezentace novinek, návštěvy interaktivního školícího centra v Kostelci nad Labem a možnost využití exkurze do výroby. Součástí projektu je rovněž technická a materiálová podpora pro rozvoj praktického vzdělávání.