Tichá kanalizace od Wavinu u závěrečných zkoušek - Wavin Academy

Tichá kanalizace od Wavinu u závěrečných zkoušek

01.07.2021

Norbert Ryska, učitel odborného výcviku oboru instalatér

„Díky spolupráci naší školy, SOŠES, OA a SZŠ Chomutov, s firmou Wavin, jsme dostali materiál v podobě potrubí a tvarovek tiché kanalizace AS+. Jedná se o novinku, tento systém se objevil na trhu v letošním roce.
Naši žáci s tímto potrubním systémem pracovali jak v rámci odborného výcviku, tak zejména v rámci praktické části závěrečných zkoušek. Pochvalovali si to, že odpadá nutnost použití montážního mazadla a že na hrdlech jsou označeny úhly, usnadňující koncovou montáž. Zároveň ocenili, že trubky a tvarovky jsou masivní, což usnadňuje provádění montáže.
Jsme rádi, že jsme si tuto novinku mohli v naší škole vyzkoušet a těšíme se na další spolupráci s firmou Wavin.“

Závěrečné zkoušky_Wavin do škol Závěrečné zkoušky_Wavin do škol II

_________________________________________

O projektu Wavin do škol

Společnost Wavin Czechia jako významný dodavatel plastových potrubních systémů pro vnitřní instalace a inženýrské sítě na stavebním trhu v roce 2020 zahájila projekt pod názvem Wavin do škol. Cílem projektu je propojit vyučující a studenty se společností Wavin Czechia, seznámit učitele a studenty s produkty a novinkami na stavebním trhu a umožnit absolventům škol, aby jejich znalosti více odpovídaly požadavkům trhu práce. V rámci projektu Wavin do škol společnost nabízí on-line webináře, produktová školení přímo ve školách – včetně prezentace novinek, návštěvy interaktivního školícího centra v Kostelci nad Labem a možnost využití exkurze do výroby. Součástí projektu je rovněž technická a materiálová podpora pro rozvoj praktického vzdělávání.