Všechno, co k životu potřebuješ se naučíš v mateřské školce - Wavin Academy

Všechno, co k životu potřebuješ se naučíš v mateřské školce

14.04.2022

Když je úkolem obchodníka zavést nový produkt na trh, obzvlášť v době, kdy je trh zahlcen nepřeberným množstvím produktů, většinou nemá „klidné spaní“. Trvá docela dlouho, aby dle svých znalostí, schopností a dovedností určil strategii a cestu, kterou se vydá.

Wavin Czechia jeden ze svých prvních projektů instalace Sentio, zónové regulace topení, chlazení, realizovala právě v mateřské školce v Třanovicích. Proč ne, děti jsou to nejcennější, co máme, a právě dětem bychom měli věnovat největší pozornost.
Úkolem obchodníka není jen prodat produkt, ale také zjistit, jak se daný produkt v praxi osvědčil. Topná sezóna se chýlí ke konci a my jsme se zeptali pana ředitele Mgr. Davida Molitora, ředitele ZŠ a MŠ v Třanovicích, jak se Sentio osvědčilo v praxi.

Pane Mgr. Davide Molitore, Sentio zónová regulace topení, chlazení se dá ovládat neboli programovat třemi způsoby, a to přes počítač, displey nebo mobilní aplikaci. Které ovládání Vám nejvíc vyhovuje?
Vytápění mateřské školky je prioritně naprogramováno přes počítač a to tak, aby byla zajištěna tepelná pohoda dětem a vyučujícím v době provozu. Na tepelnou pohodu v mateřské školce klademe důraz, jelikož jsou zde děti již od dvou let věku. Víme, že malé děti nemají ještě zcela dobře vyvinutý termoregulační systém a jsou náchylné k prochladnutí. Rok 2021/2022 byl jiný v tom, že byla covid pandemie a provoz nebyl zcela pravidelný, tak jak jsme obvykle zvyklí. Při nepravidelném provozu jsme mohli teplotu ve třídách dočasně regulovat pomocí mobilní aplikace na dálku a nemuseli programově upravit systém vytápění.

Mateřská škola je vytápěná prostřednictvím plynové kotelny. Uspořilo Vám Sentio náklady na vytápění za topnou sezónu a jestli ano, dá se odhadnout kolik?
Ano, díky regulaci Sentio jsme schopni snížit náklady na vytápění v řádu desítek procent, ať už naprogramováním při plynulém provozu nebo ovládáním topení přes mobilní aplikaci v době, kdy dochází ke změnám v čase provozu. Pozitivum vidím také v tom, že na tepelnou pohodu nemusí myslet údržba nebo přímo učitelé a mohou se věnovat dětem.

Wavin Czechia je dodavatel zařízení, jak je to se servisem. Funguje Vám servis, když potřebujete udělat změnu, potřebujete poradit nebo systém rozšířit?
Dodavatelem topné soustavy je místní dodavatelská firma. Pokud potřebujeme informace nebo řešit nějakou událost obracíme se především na tuto firmu. Komunikace s firmou je bez problémů a vždy nám vyjdou maximálně vstříc.

Doporučil byste Sentio zónovou regulaci topení, chlazení do jiných mateřských škol?
Vždy záleží na projektu a požadavku investora, za naši mateřskou školku určitě ano.

Pane řediteli na závěr, Wavin Czechia má projekt pod názvem Wavin do škol, cílem projektu je propojení společnosti Wavin se školami a propojení našich odborníků se studenty a učiteli. Děti v mateřské školce jsou ještě moc malé na to, abychom jim ukázali, co umí a co dělá instalatér nebo topenář, ale rádi bychom jim předali jako dárek Lego City je to možné?
Děkuji, děti budou rády, stavebnice jsou jejich oblíbené hračky, možná že z některých z nich budou v budoucnu dobří řemeslníci nebo stavitelé.

Děkujeme za rozhovor.

MŠ Třanovice: Mgr. David Molitor
Za Wavin Czechia: Bc. Šárka Piechowiczová,DiS. produkt manažer Sentio

Blog Články z médií Poradna Produktová doporučení Produktové zajímavosti Reference Tiskové zprávy

Všechny novinky