Wavin Academy – kurz Evropský svářeč termoplastů - Wavin Academy

Wavin Academy – kurz Evropský svářeč termoplastů

02.04.2024

Wavin Czechia výrobce plastových potrubních systémů pro vnitřní instalace a inženýrské sítě ve výrobním závodu v Kostelci nad Labem vyrábí žádané produkty, pod dlouhá léta známou značkou Ekoplastik, pro rozvody teplé a studené vody, rozvody stlačeného vzduchu, nízkoteplotního a vysokoteplotního vytápění.

Součástí našich pravidelných aktivit jsou také pořádané kurzy na svařování plastů realizované ve spolupráci se svářečskou školou UNO Praha.

V minulém období se pořádaly základní kurzy dle ČSN 050705, pod označením ZK 15 P2, ale protože „svět se mění,“ také naše společnost aktivně přistupuje ke změnám.

V současné době je připravena změna č. 5 pro ČSN 050705, kde je přesněji definováno omezení kvalifikace základního kurzu, a proto naše společnost Wavin Czechia, ve spolupráci se svářečskou školou UNO Praha, přechází na certifikační kurz – Evropský svářeč termoplastů.

Se základní kvalifikací ZK 15 P2 již nebude možné svařovat rozvody:

  • s pracovním přetlakem vyšším než 0,5 bar
  • s rizikem úmrtí, neb zranění sob
  • s rizikem finančních, nebo ekologických následků.

Z těchto důvodu bylo definitivně rozhodnuto, že v roce 2024 ze základního kurzu ZK 15 P2 společně přejdeme na kurz – Evropský svářeč termoplastů.

Tyto nové kurzy se budou nadále provádět ve spolupráci se svářečskou školou UNO Praha u nás ve Wavin Academy v Kostelci nad Labem, ale kurzy je možné také realizovat u našich obchodních partnerů dle požadavků montážních firem. Aktuální informace o termínech kurzů naleznete na portále www.wavinacademy.cz

Věříme, že pro montážní a instalatérské firmy bude nová kvalifikace stejně žádaná, jak byla v předešlém období.

Délka kurzu bude zachována a cena vzhledem k využití Wavin Academy bude nižší než v běžných svářečských školách. Účastník kvalifikačního kurzu platí pouze zkoušku před zkušebním komisařem ze svářečské školy UNO Praha. Tento kurz opravňuje montážní firmy vykonávat instalace nejen v České republice, ale také po celé Evropě.

Děkujeme všem montážním firmám, které se aktivně účastnily kurzů ve Wavin academy a pevně věříme, že tato změna „nové kurzy“ pozitivně ovlivní jejich profesní činnost v budoucnu.

Pavel Mališka – technolog společnosti Wavin Czechia