Wavin do škol – opakování je matka moudrosti! - Wavin Academy

Wavin do škol – opakování je matka moudrosti!

31.10.2022

Střední škola řemesel Šumperk

Dne 21. října 2022 specialisté z oboru vnitřních instalací, ze společnosti Wavin Czechia, přijeli na pozvání pana Václava Vitoucha, učitele odborných předmětů, na Střední školu řemesel v Šumperku.  Pan Václav Vitouch pracuje jako učitel oborných předmětů instalatér, topenář dlouhá léta, a od 1. září 2022 začal také vyučovat na SŠ řemesel v Šumperku obor instalatér.

„Mám rád, když při odborném výcviku má vše svůj řád, věci do sebe zapadají a na konci je vidět kus kvalitní práce. S kvalitními znalostmi, schopnostmi, hromadou materiálu na počátku školního roku se na konci studia dopracujeme k funkčním rozvodům teplé a studené vody, topení, chlazení nebo průmyslovým rozvodům vzduchu“, říká Václav Vitouch.

Opakování je matka moudrosti, a proto jsme si v rámci projektu Wavin do škol pro studenty připravili přednášku na téma: „Produkty společnosti Wavin Czechia pod značkou Ekoplastik“.

Prezentovali jsme studentům základní informace o sortimentu, typy potrubí například produkt pod názvem EVO, Fiber Basalt Plus, Stabi Plus a jejich použití, materiály PPR a jejich generace PPRCT, vlastnosti systémů a předpokládané vlastnosti médií, typy tvarovek včetně velkých průměrů, a možnosti vedení. Samostatnou kapitolou je montážní předpis a technologické postupy, délková roztažnost a smrštnost potrubí, stanovení kompenzačních délek na potrubí, vzdáleností podpor potrubí a uchycení. Důležitou etapou je spojování systémů, tlaková zkouška vzduchem a vodou, včetně vypracování protokolu o tlakové zkoušce. Ukázali jsme si postupy polyfúzního svařování, využití opravárenské sady, implementace navařovacích sedel a postupy svařování elektro tvarovek, nezapomněli jsme také na zásady bezpečného svařování.

Při interaktivitě výuky byla představena nová interaktivní učebnice společnosti Wavin Czechia pro vnitřní instalace: VÍCE ZDE

Studium oboru instalatér není nuda, žádný dům se bez instalatéra, profesionála neobejde!

Ing. Ivo Valeš, produktový manažer pro vnitřní instalace

Autor článku: Bc.Šárka Piechowiczová,DiS., koordinátor projektu Wavin do škol

 

Blog Články z médií Poradna Produktová doporučení Produktové zajímavosti Reference Tiskové zprávy

Všechny novinky