Nový podtlakový střešní vtok pro různé skladby střech | Wavin Academy

Nový podtlakový střešní vtok QS-M-75 představila společnost Wavin Osma, přední specialista na oblast plastových trubních systému. Výrobek je součástí podtlakového systému odvodnění střech Wavin QuickStream, který je určen k odvodnění plochých střech.

Jedná se o nový typ podtlakového celokovového střešního vtoku, který je vyroben ve dvou rozměrových řadách, a to QS-M-75-260 a QS-M-75-400, kdy poslední popis v názvu (260 a 400) odpovídá průměru vrchní části vtoku v mm. Nově uvedený model QS-M-75 předbíhá svého velmi oblíbeného předchůdce QS75 jak v designu, tak kvalitě a v neposlední řadě i v ceně. Hlavními výhodami nového střešního vtoku je jeho mechanická odolnost (jedná se o celokovový výrobek) a variabilita, díky níž je vhodný v podstatě pro všechny skladby plochých střech – zateplené i nezateplené střechy, střechy s obrácenou skladbou, pojízdné a pochozí střechy a střešní žlaby. Celokovový vtok je k dispozici celkem v 7 variantách.

Použití celokovového střešního vtoku se již v minulosti nesčetněkrát vyplatilo při samotné pokládce střešních vrstev, zvláště u větších a složitějších staveb. Při pohybu a manipulacích na střechách by totiž málokterý plastový vtok „přežil“. V některých případech, např. v rámci „zelených střech“, bývají střešní vtoky, zapracované i 500 mm pod úrovní finální vrstvy, což předpokládá využití materiálově vysoce odolných výrobků, které zaručí, že v budoucnu již nebude potřeba žádných oprav a zásahů do složitého střešního souvrství. Nové vtoky QS-M-75 v těchto situacích obstojí a jejich poškození se není potřeba obávat ani při odklízení sněhu ze střech.

Nové střešní vtoky QS-M-75 jsou na českém trhu k dispozici od června letošního roku. Jejich výhradním distributorem je společnost Wavin Osma.

Střešní vtok Wavin QSM 75 260_small

Tento web používá soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close