Odhlučněná kanalizace Wavin AS+ | Wavin Academy

Společnost Wavin, přední světový výrobce plastových potrubních systémů, představil novou tichou vnitřní kanalizaci Wavin AS+. Jedinečné materiálové složení poskytuje systému perfektní redukci hluku a patentované předlubrikované modré těsnění zaručuje jednoduchou, těsnou a bezchybnou montáž. Wavin AS+ má kompaktní design a je ideální i pro malé a úzké prostory.

Hluk, který obvykle způsobuje vnitřní kanalizace, znepříjemňuje život ve všech vícepodlažních budovách po celém světě. Problémy může způsobovat zejména v nemocnicích, hotelech či rezidenčních komplexech. Nový a vylepšený systém vnitřní kanalizace Wavin AS+, který staví na třicet let prověřeném a úspěšném plastovém odhlučněném potrubí Wavin AS, představuje špičku na trhu tichých vnitřních kanalizací.
„Máme radost, že můžeme představit nejnovější verzi naší odhlučněné kanalizace. Při jejím vývoji jsme investovali hodně času a úsilí do hledání těch správných materiálů a designu. A to se v každém ohledu vyplatilo, Wavin AS+ posouvá laťku odhlučněných vnitřních kanalizací na zcela novou úroveň,“ říká Jan Jančík, produktový manažer společnosti Wavin.

Jednoduchá montáž a exkluzivní objímky

Systém Wavin AS+ představuje špičku v oblasti snižování hluku vnitřní kanalizace. Je vyroben z unikátního materiálu Astolan, který vykazuje vysokou hustotu, a při montáží využívá speciálních objímek, na jejichž vývoji se podíleli experti ze společnosti Walraven. Složení vnitřní gumy těchto objímek bylo navrženo a testováno za účelem pohlcování přesně těch frekvencí hluku, které se v potrubí vnitřní kanalizace vyskytují. Tvarované konce potrubí výrazně snižují přítlačnou sílu potřebnou pro zastrčení konce potrubí do hrdla a samomazné modré těsnění zajišťuje jak eliminaci hluku, tak velmi snadnou montáž.

Lepší hodnoty, než požadují hygienické limity

Ačkoli v České republice není zatím ochrana proti hluku z vnitřní kanalizace právně zakotvena, splňuje systém AS+ s velikou rezervou požadavky již zavedené v Německu.
Při použití vnitřní kanalizace AS+ spolu se speciálními objímkami Wavin v konfiguraci „low noise“ (1 fixační objímka), je naměřený hluk 14dB(A) při rychlosti průtoku 2l/s, při průtoku 4l/s pak 19dB(A). V případě využití speciálních objímek Wavin v konfiguraci „no noise“ (1 fixační a 1 opěrná objímka), se pak hodnoty ještě výrazně sníží, a to pod 10 dB(A) při rychlosti průtoku 2l/s a na 13 dB(A) při průtoku 4l/s.
Novinka je v ČR k dispozici již od září letošního roku.

Odhlučněná kanalizace Wavin AS+