Trubka z PP-RCT s kyslíkovou barierou | Wavin Academy

Společnost Wavin Ekoplastik, největší český výrobce a dodavatel plastových potrubních systémů, představila vysoce odolnou trubku s kyslíkovou bariérou  STABI PLUS. Jde o třívrstvou trubku z polypropylenu nové generace, která je vybavena hliníkovou fólií. Její životnost dosahuje minimálně 50 let.

Potrubí STABI PLUS je k dispozici v dimenzích 16 – 110 mm a je určeno pro vnitřní instalace tlakových rozvodů pitné vody, teplé vody a nízkoteplotního ústředního a podlahového vytápění.

K vyztužení používá hliníkovou fólii, která zajišťuje potřebnou kyslíkovou bariéru. Ta zabraňuje pronikání kyslíku do topné vody, čímž se zvyšuje provozní bezpečnost. U nejpoužívanějších průměrů 20 – 63 mm jde o neperforovanou folii, díky níž je možné zajistit absolutní kyslíkovou bariéru, u průměrů 75 mm až 110 mm se používá perforovaná folie, díky níž trubka získává kyslíkovou bariéru přesahující požadavky norem DIN a EN. Díky použití polypropylenu nové generace PP-RCT trubka STABI  PLUS vyniká vysokou tepelnou odolností, dlouhodobou bezpečností v provozu a odolností proti mechanickému poškození.

Výhody inovované trubky STABI PLUS

• 100 % kyslíková bariéra
  • životnost min. 50 let
  • 3× menší teplotní délková roztažnost než celoplastové trubky PPR