Wavin v době pandemie vyrábí ochranné štíty | Wavin Academy

Společnost Wavin, přední světový výrobce plastových potrubních systémů, se zapojila do celosvětového boje proti pandemii koronaviru a vyrobila a zdravotnickým zařízením napříč Evropou předala již 100 tisíc ochranných obličejových štítů. Firma plánuje ve výrobě pokračovat s denní kapacitou 10 tisíc kusů.

Ochranné obličejové štíty z produkce společnosti Wavin jsou vyrobeny z průhledného plastového materiálu. Díky tomu, že chrání celý obličej, zabraňují pronikání kapénkové infekce do očí, nosu a úst. Určeny jsou primárně k ochraně zdraví pracovníků, kteří mají kontaktní profese. Jde například o lékaře, fyzioterapeuty, kadeřníky, zubaře či prodavače. Ve zdravotnických zařízeních se doporučují nosit v kombinaci s dalšími ochrannými prostředky, jako jsou roušky, respirátory či ochranné brýle.

Touto iniciativou chce Wavin přispět ke snížení nedostatku osobních ochranných prostředků a ochránit pracovníky z různých oborů při návratu k jejich běžné každodenní činnosti. V České republice bude rozdáno několik tisíc kusů mezi partnery společnosti Wavin z řad projektantů a prodejců plastových potrubních systémů.

Společnost Wavin je přední světový výrobce a dodavatel plastových potrubních systémů pro rozvodyvody a topení. Více informací naleznete na www.wavin.cz.

ochranný štít wavin