Trubky EVO z nového typu polypropylenu zvyšují laťku rozvodů vody | Wavin Academy

Trubky EVO z nového typu polypropylenu PP-RCT pro rozvody vody a vytápění představila společnost Wavin Ekoplastik, největší tuzemský výrobce a dodavatel plastových potrubních systémů. Trubky EVO, které jsou díky použitému materiálu lehčí a odolnější, zajišťují vyšší kvalitu rozvodů i významnou finanční úsporu.

Trubky EVO

EVO

Materiál PP-RCT byl doposud používán pouze při výrobě speciálních vícevrstvých trubek. Jeho využití v klasických celoplastových trubkách znamená v této kategorii nastavení nového vyššího standardu. „Trubky EVO z materiálu PP-RCT nabízejí ve srovnání s těmi z PP-R lepší parametry, včetně vyšší tlakové odolnosti při vysokých teplotách, díky čemuž zaručují vyšší bezpečnost a kvalitu rozvodů,“ upozorňuje David Penc ze společnosti Wavin Ekoplastik a dodává: „Samozřejmostí je i plná kompatibilita se stávajícím systémem Wavin Ekoplastik.“

Díky lepším vlastnostem materiálu je možné pro stejné aplikace použít trubky se slabší tloušťkou stěny, než mají trubky z PP-R. Celoplastové trubky EVO PP-RCT jsou až o 28 % lehčí, snáze se s nimi manipuluje a kompletace potrubí z PP-RCT je méně pracná. Zároveň nabízejí o 37 % větší průtočnost ve srovnání s trubkami předchozí generace, což umožňuje používat potrubí menších dimenzí a zajišťuje odpovídající finanční úsporu.

K vývoji nového polypropylenu typu 4 vedly stále se zvyšující požadavky na bezpečnost a životnost rozvodů i při vyšší tepelné a tlakové zátěži. Společnost Wavin Ekoplastik dosud používala PP-RCT coby prémiový materiál do třívrstvých trubek jako jsou Fiber Basalt Plus, Fiber Basalt Clima nebo Stabi Plus. Jeho prosazení se i v klasických celoplastových trubkách, které byly až do současnosti doménou klasického a léty prověřeného materiálu PP-R, lze proto považovat za revoluci v materiálech, za změnu, která nově definuje standard moderních potrubních systémů.